viernes, 18 de mayo de 2018

Terrassa FC: 53 títols com a club i 35 en futbol


El Terrassa FC, que va néixer el 1906 (a inicis del segle XX), és el primer club del Vallès Occidental en títols i el tercer de Catalunya. La Lliga conquerida pel primer equip femení a Primera Divisió, Grup 2, ha aportat al club, el 2017-18, el títol número 53 com a club i el 35 en la secció de futbol. Ara, doncs, el Terrassa FC acumula 53 títols: 35 en futbol i 18 en hoquei herba. Disposem de l’estadística, la història i les dades del Terrassa FC gràcies al Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón, director del CECABLE i professor de diverses Universitats.

Els egarencs són els inapel·lables líders al palmarès comarcal. Els trofeus més destacats són els màxims títols d’un àmbit geogràfic, tot i que acabar campions d’una categoria no és fàcil. A les vitrines de l’Estadi Olímpic destaquen els quatre màxims títols catalans: la Copa Catalunya del 1925, 1936, 2002 i 2003. En l’era antiga, el Terrassa FC sempre serà el millor (dues edicions, dos títols: 1925 i 1936).


Cal comentar que des de fa algunes temporades el màxim títol català és la Supercopa Catalunya. És molt difícil assolir el màxim títol català. De fet, a la comarca només el Terrassa FC ho ha aconseguit, i quatre vegades.

Una altra font de màxims títols, en la seva versió, són els quatre Campionats de Catalunya sub-23, assolits des de la temporada 1983-84 fins a la 1986-87, de forma consecutiva. Els egarencs també lideren el rànquing de títols en aquesta competició.

El futbol és l’esport que ha aportat més títols al club (35). L’hoquei herba també ha aportat grans alegries i en màxims títols, amb 18 conquestes. El Terrassa FC gaudeix de 6 Campionats d’Espanya d’hoquei herba (el màxim títol espanyol) i 12 Campionats de Catalunya d’hoquei herba (el màxim títol català). Un Terrassa FC que es fa estimar i que és un club guanyador nat.









18 comentarios:

  1. Molt bon article! Visca el Terrassa FC!

    ResponderEliminar
  2. Visca el Terrassa FC! M'agrada molt el blog!

    ResponderEliminar
  3. Visca el Terrassa FC! M'agrada molt el blog!

    ResponderEliminar
  4. Felicitats per aquest blog genial, Gerard!!!!!

    ResponderEliminar
  5. Felicitats pel blog!!!!! Sense dubte, el blog de referència sobre el Terrassa Futbol Club!!!!!

    ResponderEliminar