lunes, 2 de septiembre de 2019

2019-20: un Terrassa FC femení de Primera

La campanya 2019-20 és històrica per al Terrassa FC femení, que ha encadenat dos ascensos consecutius i estarà a la Primera Divisió Nacional. Les rogenques jugaran contra equips catalans, aragonesos i balears, el que suposa un al·licient innegable per a l'afició i situa els rogencs entre el quintet capdavanter del futbol femení català i són els líders comarcals. La pretemporada està essent molt positiva, amb triomfs contra l'Igualada (1-0) i el Barça (3-0), en un gran partit a l'Olímpic.


És curiós analitzar en retrospectiva que l'ascens es va assolir in extremis. La victòria per 3-2, remuntant i amb el darrer gol al darrer sospir, contra l'AEM a l'Olímpic s'ha revelat decisiva. Per què? Doncs perquè al final han ascendit tres equips, i el quart, el Sant Cugat (amb l'average general a favor), va acabar a dos punts del Terrassa FC, que bé podrien ser els de l'AEM (i d'altres, però aquell triomf va ser emocionalment especial). 
Fins i tot per reblar el clau, a l'última jornada, en què les egarenques descansaven, les santcugatenques van anar superant el Levante Las Planas per 2-1 fins ben a prop del final de matx, que al final va acabar 2-3. Per tant, el Terrassa FC va comptar amb el mèrit d'una gran temporada i d'una segona volta espectacular (farcida de victòries clau, com l'1-2 a Sant Cugat, per exemple) i amb la sort dels campions (sempre necessària) per ascendir.
La nòmina d'equips del Grup del Terrassa FC a Primera és molt atractiva: CE Sant Gabriel, CE Europa, RCD Espanyol B, Atlètic Balears, SD Huesca, Mallorca, AD Son Sardina, CF Pardinyes, FC Sant Pere Pescador, FC Levante Las Planas, Vic Riuprimer, CF Pallejà i CF Igualada. L'Olímpic gaudirà de rivals seductors.
L'objectiu de la temporada? Inicialment, per pura prudència, la permanència. cert que un ascens a Primera B (la categoria creada entre la Lliga Iberdrola i la Primera Nacional) és molt inspirador, però cal consolidar-se a la nova categoria. Un tercer ascens seguit sembla una quimera. A Primera B s'han creat dos grups, el Nord i el Sud, el que facilita més ciutats il·lusionades per ascendir a la Lliga Iberdrola. 
En principi, dels oponents directes del Terrassa FC, els qui han de lluitar per la permanència haurien de ser Atlètic Balears, Huesca, Son Sardina, Sant Pere Pescador, Vic Riuprimer, Pallejà, Igualada i Oliver. Caldrà assegurar victòries contra aquests rivals, sobretot a l'Olímpic, i una vegada aconseguida la tranquil·litat caldrà plantejar-se possibles nous reptes per a un Terrassa FC de Primera.

2 comentarios: