sábado, 27 de mayo de 2023

Títol i ascens per al Terrassa FC de futbol sala femení! (3-1 a l'Inter Sentmenat)

Eufòria al Pavelló de La Maurina! El Terrassa FC de futbol sala femení va aconseguir una fita històrica en guanyar l'Inter Sentmenat per 3-1 i conquerir el títol número 350 del Terrassa FC com a entitat, el primer de la secció de futbol sala femení (Segona Divisió) i l'ascens a Primera Divisió. L'emoció continguda es va desfermar en una jornada que romandrà en la memòria del terrassisme.

Les de David López i José Francisco Fornet (que acaben la Lliga amb enormes registres: 54 punts, 17-3-2, 70-15 en gols) eren ben conscients del que es jugaven. Era o tot o res, o caixa o faixa. Havien de guanyar sí o sí, ja que li portaven dos punts d'avantatge a l'Horta, amb la diferència de gols adversa, i les barcelonines jugarien contra un rival ben senzill. L'empat no servia. Era la segona i última oportunitat: en l'anterior, contra el Can Cuyàs, els nervis i el bon plantejament rival havien menat a l'empat.

Conscients de totes les circumstàncies, les vermelles van sortir a totes i, al minut 4, una celestial Irene Vilalta va anotar el primer gol, en una pilota que va travessar sinuosament un eixam de cames. Semblava que la fortuna estava al costat de les que serien campiones. El Sentmenat, tercer a la classificació, va reaccionar, i una inspirada Barrero va conjurar alguna escomesa amenaçadora. L'avantatge mínim era inquietant, i novament Vilalta, aprofitant una assistència de Melània Fernández, va marcar a porteria buida. Era el 2-0, al minut 19. Poc abans del descans, Vilalta, espectacular, va esmunyir-se i la portera la va derribar dintre de l'àrea. Penal i gol de Melània Fernández al minut 23. Tanmateix, les rivals van escurçar distàncies a frec del descans. 3-1. Calia patir.

I a la segona part el Terrassa FC va rememorar fites pretèrites, títols i copes de futbol, futbol femení, futbol platja, hoquei herba, hoquei herba femení, hoquei sala, hoquei sala femení, atletisme, ciclisme, handbol, boxa, tennis taula, escacs i tir al plat. Volia el títol 350. I va lluitar com si li en depengués la vida per sumar a l'espectacular llistat la secció de futbol sala femení. Les Maria Leyre Barrero, Núria Albareda, Judit Ruiz, Anouk, Ana, González, Gina Pujol, Irene Vilalta i Melània Fernández, juntament amb Niki Ramírez, Laila Fetián i els qui han col·laborat amb l'èxit, van lliurar fins a l'últim alè a l'entranyable Pavelló de La Maurina.

Les egarenques van saber administrar la pilota, i van disposar de diverses ocasions. Les contrincants van pressionar al final amb portera jugadora. El Terrassa FC va patir. I el Terrassa FC va guanyar. Títol i ascens. Era caixa o faixa. Era tot o res. I va sortir tot. Tot per al Terrassa FC!!! Amunt, Terrassa FC!!!