viernes, 28 de febrero de 2020

Dr. Fondevila: “la reedició actualitzada del llibre del Centenari és un èxit de tot el terrassisme”


Amb èxit i emoció es va presentar a la Sala VIP (plena a vessar) de l’Estadi Olímpic de Terrassa la reedició actualitzada del llibre “El Centenari del Terrassa Futbol Club(1906-2006)”, obra del Dr. Joan Francesc Fondevila i Gascón. L’acte va demostrar la força i la passió del terrrassisme, que assaboreix uns moments ben dolços del Terrassa Futbol Club.



La presentació va comptar també amb la presència del president del Terrassa FC, Jordi Cuesta, Irene Trullàs (directora d’Omnia Books, l’editorial), l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, representants de l’Ajuntament de Terrassa i altres personalitats i representants d’entitats, partits polítics, clubs de futbol, clubs esportius i mitjans de comunicació.
Segon el Dr. Fondevila, “la reedició actualitzada del llibre del Centenari és un èxit de tot el terrassisme”. L’autor del llibre (i d’altres sobre el club, el futbol i l’esport terrassenc) va explicar que “és emocionant i motiu de satisfacció que s’exhaurís la primera edició del llibre, i que s’hagi pogut reeditar”.
En l’actual versió, amb un disseny renovat i disponible a Amazon, s’han inclòs novetats sobre el Terrassa FC descobertes en aquests darrers anys. La principal es refereix a la quantitat de títols del club, clar líder del Vallès Occidental. Així, s’ha pogut determinar, en noves recerques amb la col·laboració d’estudiosos de l’hoquei herba terrassenc, que la secció d’hoquei herba (que incloïa també l’hoquei sala) va romandre amb el club fins a la temporada 1961-62.
Això significa que els títols oficials (i trofeus amistosos) comprovats conquerits pel Terrassa FC són 71 fins al 2006: 33 de futbol, 37 d’hoquei herba i un d’hoquei sala (un Campionat d’Espanya). El fet que el club ostenti 14 Campionats d’Espanya d’hoquei herba i un d’hoquei sala (els màxims títols estatals), quatre Copes Catalunya (màxim títol català) de futbol o 23 Campionats de Catalunya d’hoquei herba (màxim títol català), com a conquestes més rellevants, reflecteix el potencial i la trajectòria triomfant del Terrassa FC al llarg de la història, tant en modalitat masculina com en femenina. “Històricament i estadísticament el Terrassa FC és un club guanyador, amb un balanç molt positiu i una eficàcia enorme quant a títols conquerits i finals guanyades”, explica el Dr. Fondevila. A més, l’autor del llibre va indicar que està en plena recerca sobre nous títols assolits per altres seccions del club (ciclisme i atletisme, per exemple), el que pot incrementar un bagatge ja ara espectacular.
L'autor, que va reivindicar “l’orgull de ser del Terrassa FC”, va agrair la col·laboració dels membres del club, els aficionats, la ciutadania terrassenca, els mitjans de comunicació i els historiadors de futbol d’altres municipis, “ja que han aportat una documentació i unes dades imprescindibles per forjar un llibre que és de tot el terrassisme”. “Que bonic és ser terrassista!”, va concloure el Dr. Fondevila entre una enorme ovació.

8 comentarios: